Tuesday, August 16, 2011

ALHAMDULILLAH... MIMPI YG PALING INDAH

     Assalamualaikum...syukur sgt..sbb hari ni aku dapat melepaskan rindu aku kepada tempat halaman selama 14 tahun aku membesar...KEM PPH BATALION 4...sebab apa aku ckp mcm tu sbbnyer Kem PPH dah takdak lagi dah di atas muka bumi skg ni..dah dimusnahkan kerana fungsinya tidah diperlukan lagi ditambah pula dek kemodenan yg membangun pesat di kawasan Sg Petani Kedah...Sekarang Kem PPH Bn 4 dah digantikan dengan Taman Lagenda Height..antara kawasan paling busy dan elit di Sg Petani...teringin gak aku nak claim kembali tanah di situ dpt sekangkang kera pun takpa tp...tulah masa tahun 2009 aku tanya harga tanah kat situ adalah dlm RM32 sekaki persegi..pehhhhh mahal...skg taktau lah...kerja dgn gomen jer beb..mana mampu..
    Mesti kauorg heran kan apa la yg best sgt kem tu...dengan rumah bereknyer yg kecil...2 bilik jer derrr.. buat dr kayu plak tu...dah tu dibina dlm keadaan emergency..sbb dulu Sp ni byk komunis...Aku bukan rindu sgt dgn bereknye...aku rindu akan kedamaian kehidup disana..dengan pokok2 yg besar...kolam2..jauh dari hiruk pikuk kehidupan bandar...tak perlu risau akan keselamatan..dulu kekadang kalau aku boring sgt dok umah aku naik basikal aku aku round satu kem agak rasa penat dan panas aku lepak kar padang besar kat situ anginnyer kuat nyaman dan sejuk..bising2 takdak langsung mcm kawasan tak berpenghuni..itu yg aku rindu sgt...takdak sapa yg dapat mengembalikan kedamaian itu kecuali Allah...Ya Allah kalaulah aku diberikan pilihan mahu aku dikembalikan pada zaman itu..seronok sgt..aman sgt..takdak kereta pun takpa..rumah kecik pun takpa...janji hati tenang..sbb bagi aku ketenangan hidup itu adalah kebahagiaan....Skg Kem dah tak lagi...dulu aku tak terpikir nak ambik gambar sepuas..puasnyer keindahan kem itu...almaklumlah masa tu payah nak cari kamera..gambar pun nak kena pi cuci tak mcm skg simpan dlm komputer jer...nak buat mcmner...
    Sebab itulah aku happy sgt bila dpt mimpi rumah lama aku kat sana..sempat jugak nmpk Jln kerumah aku No 8c Jln Negeri Sembilan, Kem PPH Batalion 4, Sg Petani Kedah...dpt lihat padang tempat aku bermain bola taip2 petang...dpt menyusuri masuk kedalam rumah lama aku...seronok sgt puas sgt...Alhamdulillah..

No comments: